Poslovni treninzi

Treninzi Centra uspjeha specijalizirani su za razvoj tzv. „mekih vještina“, posebice za područje međuljudskih odnosa i „self managementa“.

Sve navedene treninge i radionice kreira i održava voditeljica Centra uspjeha Irena Jurjević.

 

Kako radim poslovne treninge?  – medotologija

Povezujući znanost i praksu, pozitivne promjene kod polaznika postižemo u zajedničkoj interakciji kombiniranjem vrhunskih znanja i metoda iz različitih područja humanističke psihologije; ponajviše Neurolingvističkog programiranja (NLP) i Gestalt psihoterapijskog pravca.

 

Moja metodologija rada in-house treninga odvija se u četiri koraka:

1.    Analiza trenutnog stanja
Ovo je najvažniji korak, jer trening detaljno prilagođavamo potrebama polaznika – vaših zaposlenika. Upoznajemo se s klimom tvrtke, eventualnim problemima te postavljamo jasne i mjerljive ciljeve. Zajednički utvrđujemo teme koje ćemo obrađivati na treningu te dinamiku održavanja i praćenja usvojenih vještina.

2.    Održavanje treninga
Svie treninge temeljim prvenstveno na iskustvenom radu na samom treningu: razmjeni iskustava polaznika, rješavanju njihovih konkretnih poslovnih problema, vježbanju novih strategija i ponašanja. Uz “domaće zadaće” polaznici imaju mogućnost isprobati novo naučene vještine na svojim stvarnim poslovim situacijama. Uz manji dio teorije koja je potrebna da bi sveobuhvano shvatili problematiku, treninge temeljim uglavnom na primjerima iz prakse, jer  ljudi dulje pamte konkretne situacije i priče iz života, nego sami teorijski okvir.

Sspecifičnost mog rada je je da u okviru zadane teme uvijek radimo na konkretnim situacijama i problemima koje polaznici iznesu, jer je svaka osoba i poslovna situacija različita pa je važno individulano pristupiti problematici.

IBM 3 500

Trening u IBM-u “Empowering women in business”

mala3

Trening u Vinkovcima u organizaciji Lotusmedie “Komunikacija s utjecajem”

Intuicija 450

Radionica “Korištenje intuicije u donošenju odluka”

 

 

3.    „Follow up“
Često se dogodi da polaznici aktivno uče i vježbaju na treningu, a nakon njega odustanu od naučenih znanja i vještina. Kako bi ostvarili dugoročno postavljene ciljeve, dogovaramo dodatni „follow up“ trening na kojem radimo na utvrđivanju znanja te rješavanju eventualnih problema koji su se pojavili u praksi.

4.    Individualne konzultacije
Neko dogovoreno vrijeme nakon treninga omogućujemo individualne konzultacije svim  polaznicima.

 

IN – HOUSE TRENINZI:

UPRAVLJANJE SAMIM SOBOM U VISOKO STRESNIM SITUACIJAMA

bijesza webSvakodnevno smo svjedoci otvorenih ili prikrivenih sukoba među zaposlenicima, neugodnog ponašanja prema kupcima, klijentima i kolegama.

Ovakva atmosfera umanjuje produktivnost i motivaciju za rad zaposlenika. Sve veći zahtjevi na poslu u sve kraćem vremenu, pojačavaju pritisak na ljude, koji na to odgovaraju stresom i često neprimjerenim ponašanjem.

 

ASERTIVNOST – KAKO SE ZAUZETI ZA SEBE POŠTUJUĆI DRUGE?

Znate li zatražiti nešto za sebe tako da vas drugi ozbiljno shvate? Koliko jednostavno vam je reći NE kad drugi nešto traže od vas?

Asertivno ponašanje je ono u kojem osoba aktivno poduzima korake prema ostvarenju svojih ciljeva, zna reći “ne” tako da se druga osoba osjeća dobro i zna kako tražiti za sebe, bez nepotrebnog osjećaja straha. Asertivnost je osobina koja se ne stječe samim rođenjem, vježba se tijekom života.

 

 

KORIŠTENJE INTUICIJE U DONOŠENJU ODLUKA

odluke

Odluke mogu biti svakodnevne i manjeg značaja, a mogu biti i takve da utječu na ostatak našeg života. Ako ste u restoranu i pogriješite u odluci što ćete naručiti, šteta nije velika.

No, ako donesete pogrešnu odluku o tome gdje ćete živjeti, što ćete studirati, hoćete li prihvatiti posao ili krenuti u samostalne vode – posljedice mogu biti teške i dugoročne.

 

 EMOCIONALNA KOMPETENCIJA U POSLOVANJU

Young businesswoman interviewing for a new job

Kako upravljati vlastitim emocijama u poslovanju?”

Za napredovanje u poslu važni su kvocijent inteligencije i stručna znanja, no istraživanja su pokazala da se odlučujućom pokazala vještina upravljanja vlastitim osjećajima i razumijevanje osjećaja drugih ljudi. ..

U SAD-u 1999.je provedeno istraživanje u kojem su znanstvenici otkrili što je to po čemu se najuspješniji menadžeri razlikuju od ostalih. Utvrđeno je da svi zajedno posjeduju visoku razinu stručnih znanja, no za uspjeh u poslovanju presudan je bio njihov visoki stupanj emocionalne inteligencije.

 

 UPRAVLJANJE STRESOM I ŽIVOTOM

stresU današnjem poslovnom svijetu zahtjevi izvana sve su veći, dok je vrijeme za ostvarivanje istih sve kraće.

U skladu s tim promjenama od sebe očekujemo visoke rezultate i postavljamo gotovo nedostižne životne ciljeve. Kao rezultat toga dobivamo stanje trajne napetosti i stresa.

I znamo ga prepoznati, no najčešće ne znamo kako ga se riješiti ili ga izbjeći…

 

Naši polaznici i klijenti kažu o nama…