Slušanje intuicije – “Šum jutarnjih zvijezda”

31. 08. 2017

Piše: Irena Jurjević, savjetica iz Gestalt psihoterapije

Živimo u takvoj buci da ne možemo čuti svoj unutarnji glas. Naša dnevna pažnja toliko je zaokupljena svime što se događa oko nas da ne obraćamo pozornost na svoju nutrinu.

Život  uvijek donosi upozorenja, u početku tiha i jedva primjetna, kasnije sve glasnija i ako ih ne osluhnemo i ne reagiramo situacija eskalira u veliki problem. Osluškujte svoje osjećaje, svoj unutarnji glas, to su pouzdani znakovi opasnosti. Sve ostalo je racionalizacija vašeg analitičkog uma.

 

Unutarnja ometanja intuitivnog glasa su uvjerenja, strahovi, krivnja, mržnja, samo-saboteri, stavovi koji nam ne donose dobro.

Vanjska ometanja su informacije iz okolnog svijeta, tuđa mišljenja, gledanje drugih i uspoređivanje, „pravila“ po kojima treba živjeti.

Sva ova ometanja stvaraju nam barijeru između sebe i sebe. Čišćenje vlastitog psihičkog i emocionalnog „smeća“ te dnevno uzimanje vremena za kontakt sa sobom (bivanje u miru i tišini) dovodi do bolje povezanosti s unutarnjim glasom, intuicijom, izvorom, kolektivnim nesvjesnim, nesvjesnim umom… ili kako god  TO hoćete nazvati.

Dovodi nas do fenomena kojeg smo svi iskusili:

„Jednostavno znam da znam, iako ne znam kako to znam.”

“Negdje duboko u sebi oduvijek sam znala…”

“Nešto unutra mi govori…”

“Osjećam u želucu.“

Isključite se na dnevnoj bazi bar 15 minuta iz vanjskog svijeta, dopustite sebi kontakt sa svojom intuicijom. Isplatit će se stostruko.

 

Ostali članci iz rubrike “S psihoterapijskog kauča”

 

coaching savjetovanje centar uspjeha

Savjetovanje/coaching s Irenom Jurjević

irena@centaruspjeha.com

091/5987683

 

 

Ostavi komentar